welkom

in de verkeersvrije muntstraat ligt het sfeervolle restaurant mykene.

de oude patriciërswoning werd destijds gerestaureerd met het nodige respect voor het verleden en dat resulteert in een mooi en ruim restaurant, met twee afzonderlijke zaaltjes en een aangenaam terras. mykene biedt een puur belgische keuken en heeft een uitzonderlijk en uniek aanbod belgische bieren (75 cl op kurk) die u kunt degusteren, maar die ook in bepaalde gerechten verwerkt zijn. al meer dan twintig jaar zwaait stijn gille de scepter in de keuken. hij werkt vooral met lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten want de kaart wijzigt op het ritme van de seizoenen: aspergegerechten in maart, mosselbereidingen vanaf juli, wild op het menu in het najaar, ... . er gaat ook meer en meer aandacht naar vegetarische schotels, veganistische en ketobereidingen wat vrij uniek is in leuven.

de zaak is zeven dagen op zeven open en voor grotere groepen biedt mykene interessante keuzemenu's op aanvraag.

waar wacht u nog op? dit uniek belgisch restaurant zelf uittesten is de boodschap!

welkom op onze terrassen!

vanaf zaterdag, 8 mei, stelt chef stijn zijn nieuwe menukaart voor.
er valt weer heel wat lekkers te ontdekken en naast een rijk gevuld vegan aanbod is stijn aan de slag gegaan met nog meer lokale producten. wij zijn alvast fan van het menu!
de absolute keuze van stijn: “ribs” piétrain, slow & low, koolsla, frietjes. hiermee werd hij bbq kampioen 2020.

ons mykeneteam heet u opnieuw welkom en staat garant voor een superveilige omgeving ten dienste van uw gezondheid.
reserveer uw coronaproof tafeltje en neem alvast een kijkje in ons nieuw menu.
tot gauw!

dit is mykene:

wij koken met dezelfde passie voor iedereen; van carnivoor tot veganist!

uw gezondheid staat centraal: geen geraffineerde suikers en zouten en veel glutenvrije bereidingen.

wij houden graag rekening met alle mogelijke allergieën. laat het ons gewoon weten!
let wel: onze keuken is niet volledig allergeenvrij.

een kleine ecologische voetafdruk: wij werken voornamelijk op het ritme van de seizoenen en
gebruiken wij meestal biologische producten.